Все статьи / Дизайн интерьеров / Санузел / 5 причин вибрати готове рішення для ванної кімнати
12 мая 2021

5 причин вибрати готове рішення для ванної кімнати

Створення дизайн-проєкту ванної кімнати ― клопіткий процес, який вимагає точності та виважених рішень. Зонування простору, розв'язання технічних питань, вибір стилістики, пошук правильної сантехніки, меблів, аксесуарів, оздоблювальних матеріалів забирають чимало сил. Враховуючи перелічене, не дивно, що попит на готові рішення для санвузла зростає. Виробники сантехнічного обладнання пропонують колекції, складові частини яких комбінуються між собою з естетичного та функціонального боків. Яскравий приклад готового рішення ― найбільша на українському ринку концепція, розроблена чеським брендом Ravak. Докладніше про колекцію, що охоплює майже 250 елементів, читайте тут: «Концепція Chrome: готова ванна кімната в один крок».

Асортимент пропозицій вражає: здається, фабрики продумали всі можливі варіанти планування. Однак рекомендуємо звертати увагу лише на продукцію перевірених часом виробників. Чому? Розберемо причини детально.

Зручна комплектація всіх зон санвузла

Зазвичай у ванній кімнаті виділяють три функціональні частини: зони особистої гігієни, водних процедур і господарську. Кожна з них вимагає правильної організації залежно від площі, планування, складу сім'ї. В деяких випадках із такою задачею без допомоги майстрів і дизайнерів впоратися дуже складно, тому звернутися до готових рішень буде правильним вибором. 

Фабрики пропонують колекції, що включають сантехніку, меблі, аксесуари. Зазвичай елементи серій доступні в декількох варіантах: вироби відрізняються розмірами, декором, функціональністю. За допомогою правильно підібраних складових можна легко укомплектувати і маленький санвузол типової квартири, і просторе санітарне приміщення в заміському будинку. Щоб полегшити вибір, деякі виробники створюють спеціалізовані концепти. Наприклад, досить популярні рішення для компактних просторів, громадських вбиралень, санвузлів дитячих садочків, готелів, басейнів, спа-салонів. 

Перевірена якість обладнання 

Виробники, що цінують свою репутацію, проєктують і виготовляють дійсно якісну продукцію. Для створення сантехнічного обладнання використовують надійні матеріали, що відповідають міжнародним санітарно-гігієнічним стандартам. Ванна кімната ― місце, яке повинне бути максимально комфортним і безпечним як для дорослих, так і для дітей. Щоб впевнитися у тому, що предмети інтер'єру виготовлені з безпечних і зносостійких матеріалів, перевірте наявність відповідних сертифікатів. Такі документи нададуть у салонах чи доступні у відповідних розділах офіційних інтернет-магазинів. 

Фабрики зі світовим ім'ям під час створення устаткування використовують інновації. Так, спеціальні технології хромування гарантують міцне й стійке покриття змішувачів, душових гарнітурів, аксесуарів. Для захисту від вапняного нальоту скляних вітражів душових кабін на скло наносять додатковий шар. Надійні механізми відчинення дверей та функції, які запобігають перекошуванню дверного полотна, необхідні, щоб душові двері служили довго. Дотягувачі, напрямні, сучасні технології відчинення, зручні ручки роблять користування меблями легким та зручним.

Продуманий до дрібниць стиль 

Впізнаваний стиль ― те, що вирізняє якісні бренди. Над створенням колекцій працюють фахівці, які спеціалізуються на промисловому дизайні. Оскільки естетична складова особливо впливає на візуальне сприйняття невеликого простору, в предметах інтер'єру важлива кожна деталь. Це стосується як сантехніки, так і шаф, пеналів і полиць. 

Функціональний простір вимагає практичності та мінімалізму. Здавалося б, створити лаконічний інтер'єр легко. Однак на практиці ця теорія зазвичай не справджується. Комплектація стриманого та спокійного простору, в якому приємно перебувати, потребує досвіду та знань. Саме тому рекомендуємо звертати увагу на стилістично виважені готові рішення. Плоскі фасади, стримана кольорова гама, цікаве сусідство фактур, гармонійне поєднання правильних геометричних форм будуть доречними й у компактній кімнаті, й у приміщенні, де не рахують кожен квадратний сантиметр площі. 

Економія часу та зусиль

Одна з найочевидніших переваг готових рішень ― зручний та швидкий вибір потрібних елементів обстановки. Не потрібно шукати відповідні за розмірами та стилем ванну, біде, тумбу та рушникотримач у різних магазинах. Достатньо детально ознайомитися з каталогом декількох колекцій, щоб обрати правильний для конкретного дизайн-проєкту варіант. 

До того ж доставка обладнання від одного виробника зазвичай не займає багато часу. Не потрібно займатися координацією декількох замовлень із різних магазинів: вибране обладнання привезуть у попередньо обумовлений день.

Гарантійне обслуговування

Ще один важливий момент ― сервісне обслуговування обладнання. Якщо вибирати сантехніку маловідомого бренду, можна залишитися сам на сам із ремонтом. Не завжди можна швидко знайти відповідні деталі, а ремонт, який триває тиждень чи місяць, ― не найкращий розвиток подій. 

Відомі фабрики тестують продукцію та відповідають за її якість. Торгові марки, що присутні на українському сантехнічному ринку не одне десятиліття, надають гарантійне обслуговування впродовж зазначеного в документах періоду. Крім того, до фірмових сервісних центрів можна звертатися після завершення терміну гарантії. Спеціалісти за домовленістю полагодять обладнання, за необхідності нададуть оригінальні деталі для заміни.