30 мая 2014

Грійте повітря, а не стіни!


geothermal-heat-pump.jpg

У традиційних для України системах опалення, завдяки пасивній конвекції через батареї, повітря всередині опалюваного приміщення швидко охолоджується при контакті з зовнішніми стінами будівлі, тому у будинку буде холодно аж доки не прогріються стіни.  Якщо зовнішня температура низька, а теплоізоляція будинку не ефективна, така система опалення може витрачати до 70% енергії на “опалення” зовнішнього середовища.

У США, Канаді і Західній Європі, а також в усіх сучасних офісних будинках в Україні, використовується система повітряного опалення, яка гріє у першу чергу повітря всередині будинку, а не зовнішнє середовище.  Завдяки тому, що повітря має дуже низьку інертність та високу теплоізоляцію, практично уся енергія опалення витрачається за призначенням.

Майже безкоштовне тепло!


open-geothermal-loop1.jpg

Під ногами у нас лежить величезна система опалення - планета Земля.  Вже на глибині 10-15 метрів температура почви і підземних вод постійна і тому енергію Землі можно використовувати для опалення та кондиціонування будинку, а також для отримання гарячої води.  Для цього використовуються геотермальні теплонасоси.


Наша компанія використовує теплонасоси Вода-Повітря, в яких теплова енергія береться з підземних вод та за допомогою компресору передається безпосередньо повітрю всередині будівлі, таким чином уникаються великі тепловтрати.  В Україні ми пропонуємо системи з відкритим контуром, де вода береться безпосередньо з неглибокої свердловини і повертається в іншу скважину.  ККД такої системи може сягати 500%!  Наприклад, для опалення та охолодження будинку площею 150 кв.м. необхідно тільки 2 кВт електроенергії, при цьому система виробляє до 10 кВт теплової енергії.

Источник: Amerihome