Все статьи / Материалы / Бетон и ЖБИ / Історично стабільна якість цементу
26 сентября 2017

Історично стабільна якість цементу

Цемент – найпоширеніший будівельний матеріал й основний компонент для виробництва багатьох будівельних матеріалів та конструкцій. Зрозуміло, що саме від властивостей й якості цементу, в першу чергу, залежить і якість усього, що з нього виробляють та будують.


 

Для забезпечення стійкої якості продукції в ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» створена й діє сертифікована система управління , яка відповідає вимогам сьогодення і включає: АСУТП – автоматизовану систему управління технологічним процесом, лабораторії з високоточним обладнанням контролю якості, технології його дослідженьта колектив високопрофесійних спеціалістів, які, окрім відповідної кваліфікації, володіють знаннями нормативних документів, що визначають критерії якості.

АСУТП з використанням цифрової обчислювальної техніки забезпечує гнучке управління технологічним процесом, що є передумовою виробництва якісної продукції.

Лабораторії ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» укомплектовані найсучаснішим випробувальним обладнанням. Рентгеноспектральний аналізатор TWIN-X (Англія), вологометр FD – 720 (Японія) та електронні ваги німецької фірми KERN забезпечують хімічний контроль. Прилади німецької фірми ToniTechnik та італійської AutomaxControls дозволяють випробовувати фізико-механічні властивості цементу на відповідність нормам європейського і вітчизняного стандартів.

На сьогодні ПрАТ виробляє 4 види цементу, які сертифіковані на відповідність як вітчизняним (ДСТУ Б.В.2.7.-46:2010), так і європейським нормам (EN 197-1), завдяки чому підприємство отримало право на використання знака «СЕ» при відвантаженні продукції.

З 1 червня 2016 року вступили в дію 13 вітчизняних стандартів, гармонізованих з європейськими нормативними документами з технології виробництва й оцінки якості цементу (Накази Мінрегіона України №№350-356 від 30 грудня 2015 року). Повний перехід галузі на нові стандарти має бути завершено у 2020 році. Це єдиний вірний шлях. І, завдяки злагодженій праці всього висококваліфікованого колективу під проводом творчого професійного керівництва, у тісній співпраці з науковим та експертними установами, флагман цементної галузі впевнено долає його. 

ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» історично взірець високої якості цементної продукції як запоруки її конкурентоспроможності на вітчизняному і на світовому ринках.

Підприємство в постійному русі вдосконалення – крок за кроком йде до його забезпечення!