8 апреля 2013

Композитна черепиця

Композитна черепиця

Композитна черепиця є на сьогоднішній день одним з найбільш поширених і популярних покрівельних матеріалів. Навіть незважаючи на те, що укладання композитної черепиці обходиться трохи дорожче, ніж інших видів покрівельних покриттів, переваги і властивості даного матеріалу повністю окуплять всі витрати.

Композитна черепиця являє собою багатошарове покриття, основу якого складають листи з високоякісної сталі, товщина якої становить близько 0.5 міліметрів. З обох боків аркуш обробляється акриловою грунтовкою і гальванізованим покриттям, яке складається із спеціального сплаву цинку, алюмінію і кремнію. Зовнішній шар композитної черепиці покривають дрібними частками натурального каменю, що дозволяє надати покрівлі естетичний і красивий вигляд. Залежно від особистих переваг і стилю будови споживач має можливість вибрати покрівельний матеріал практично будь-якого кольору, створивши неповторний дизайн.

Основні переваги та недоліки композитної черепиці визначаються складом матеріалу. Черепиця абсолютно не піддається впливу сонячних променів і атмосферних опадів, не вигоряє по закінченні довгих років на сонці. На відміну від металочерепиці, композитна черепиця забезпечує хороший рівень теплоізоляції і звукоізоляції, що дозволяє заощадити на покупці і монтажі ізоляційних матеріалів. Покривши дах композитної черепицею, будівлі під дахом можна успішно експлуатувати, не застосовуючи додаткових коштів для звукоізоляції. Крім того, композитна черепиця протипожежні, забезпечує прекрасну гідроізоляцію, не даючи волозі потрапляти всередину даху і сприяти руйнування покрівлі.

Великою перевагою є те, що композитну черепицю можна легко різати, гнути, надавати матеріалу самі різні форми. Це дозволяє використовувати матеріал для укладання на будинках з нестандартною конструкцією покрівлі, втілюючи в життя найсміливіші дизайнерські рішення і задумки.

-Недоліків у даного матеріалу досить мало, але для багатьох споживачів вони є суттєвими. Основний недолік - це те, що в основі всієї конструкції лежить металевий лист. Це забезпечує міцність і надійність, несхильність матеріалу різним впливам, але й сприяє тому, що покрівля після укладання черепиці стає паронепроникною. Це може сильно погіршувати мікроклімат в будинку, сприяти поганої циркуляції повітря. Для того, щоб уникнути таких факторів, необхідно забезпечити гарну систему вентиляції, правильно виконувати монтажні роботи, що вимагає додаткових витрат.

Основним недоліком композитної черепиці є її досить висока вартість. Незважаючи на те, що керамічна черепиця коштує ще дорожче, на ринку ціна композитної черепиці в кілька разів перевищує вартість металочерепиці, що значно знижує попит на даний покрівельний матеріал. Особливо актуальний це питання з урахуванням того, що експлуатаційні характеристики даних матеріалів не дуже сильно розрізняються, а переплачувати значні суми (якщо проводиться ремонт або будівництво великого дума) навряд чи комусь хочеться.

Джерело: Kogda-Remont.ru

Источник: БК ФОРС