Все статьи / Архитектура / Ворота, лестницы, двери и окна / Обираємо вхідні двері. Практичні поради
20 января 2021

Обираємо вхідні двері. Практичні поради


Вхідні двері – важливий будівельний і архітектурний елемент. Вони є візитівкою помешкання і свідчать про смак та добробут господарів. Але в першу чергу на них покладається завдяння забезпечити безпеку та комфорт тих, хто проживає у будинку.

Вибір дверей, які б поєднували у собі надійні експлуатаційні та естетичні властивості, завдання не з простих. У поміч нашим клієнтам ми склали перелік основних критеріїв, на які варто звернути увагу, обираючи дану конструкцію.

Якість матеріалів

Дерев’яні двері дуже чутливі до атмосферних впливів та шкідників. Конструкції з пластмаси, як правило, не гарантують захист від зламу, тепло- і звукоізоляцію. Найбільш довговічним рішенням є вироби зі сталі та алюмінію. Запитайте у продавця зразок зрізу полотна і коробки. Зверніть увагу на товщину металу та внутрішній шар конструкції. За збереження тепла «відповідає» матеріал всередині дверей, а також термобар’єри в полотні та коробці. До прикладу, у німецкого виробника Hörmannдверне полотно заповнене вспіненим поліуретаном. Якість матеріалів, з яких виготовлені вхідні двері, має бути підтверждена сертифікатами виробника.

 

Тепло - і звукоізоляція

Гумові ущільнювачі забезпечують звуко - та теплоізоляцію. Вхідні двері Thermo65 від Hörmannмають три контури ущільнення по всьому периметру.

Зверніть увагу: рекомендований коефіціент опору теплопередачі має складати не менше 0,7 м²*К/Вт. У дверей Thermo65 цей показник складає 0,97 Вт/(м²К)!

Захист від зламу

Поняття  «бронедвері», яке іноді викорисовують продавці для позначення зламостійкості дверей, застаріле і не відповідає дійсності. Ніякої броні в дверях для приватних будинків і квартих немає! Клас захисту від проникнення будівельних конструкцій визначається міжнародним показником RC(resistanceclass) і забезпечується спеціальною фурнітурою.

Hörmannпропонує вхідні двері зі сталі та алюмінію із класом захисту RC2, RC 3 таRC4. Рівень захисту забезпечує наступне приладдя: замок з 5-ма або 9-ма точками зачинення, профільний циліндр із захистом від висвердлювання, спеціальна ручка, захищена від витягування, штирі-антизрізи, антивандальне скло.

Дизайн конструкції

Двері в декорах під деревину все ще популярні на українському ринку, проте поступово здають свої позиції на користь європейских трендів. Серед найбільш популярних кольорів можна виділити наступні: сірий антрацит, білий алюміній, коричневий металік. Найбіль прогресивні забудовники обирають моделі із заскленням, бічними нерухомими елементами, стильними ручками-штангами, XXL-конструкції висотою до 3-х метрів. 

Гарантія

Згідно українського законодавства гарантія на двері має складати не менше одного року. Виробник Hörmannнадає на свої вхідні двері гарантію 5 років.

Монтаж

Неякісний монтаж може зіпсувати найкращий продукт. Зверніться до сертифікованих спеціалістів. Зверніть увагу на матеріали, які вони планують використовувати при монтажі дверей. Найчастіше двері та вікна в Україні встановклюють на монтажу піну, яка під впливом вологи, вітру та бруду швидко втрачає свою щільність, і є, окрім цього, досить небезпечним для здоров’я матеріалом. Безпечною і надійною альтернативою є піно- та паробар’єрна плівка або, так звана, ПСУС-стрічка (попередньо стиснута самоклеюча ущільнююча стрічка). 

Якщо ви хочете дізнатися більше або придбати німецькі вхідні двері Hörmann, завітайте на сайт офіційного представництва Hörmannв Україні  www.hormann.ua або звертайтеся за телефонами:

050 406 10 00

068 406 10 00