Все статьи / Материалы / Строительная химия / Поради експерта - захист просочуванням бетонної бруківки
24 октября 2013

Поради експерта - захист просочуванням бетонної бруківки

З метою отримання задуманого ефекту, бетонна бруківка потребує спеціального захисту - просочення поверхні спеціальним матеріалом. Дуже добрий ефект отримуємо застосовуючи сучасний просочувальний засіб для бруківки IMPREGNAT DRY виробництва CHEMTECH-BAYERN (Німеччина). 

IMPREGNAT DRY - просочувальна композиція, яка використовується для поверхневого зміцнення, гідрофобізації, обезпилення, збільшення хімічної стійкості, а також як ґрунтувальний (адгезійний) шар для наступних покриттів. 

Характерні властивості та переваги просочувального засобу IMPREGNAT DRY:

  • глибоко проникає в структуру основи;
  • надає поверхні гідрофобні властивості;
  • недопускає виникнення виквітів (білих соляних плям);
  • запобігає зростання мохів і бур'янів;
  • підсилює колір основи;
  • полегшує видалення плям від масла та інших забруднень;
  • збільшує морозостійкість основи, стійкий до UV випромінювання; 
  • не змінює протиковзких параметрів основи.

Діапазон застосувань:

  • захист та гідрофобізація поверхонь огорожі, які піддаються впливу із навколишнього середовища (дощ, вітер, UV - випромінювання тощо);
  • захист бруківки від нафтоподібних речовин на автозаправних станціях;
  • захист і експозиція кольору бруківки з метою додання їй привабливого вигляду, алеї, приватні подвір'я, площі і т.д.;
  • захист поверхонь вигкладених з бруківки, які піддаються впливу протиожеледжувальних речовин, в'їзд в гараж, тротуар і т.д.

Підготовка основи 

bruk_impregnat_dry1.jpg

Поверхню, яку плануємо покривати просочувальним засобом IMPREGNAT DRY необхідно очистити за допомогою води - найкраще під тиском (KÄRCHER), а в сильно забруднених місцях виключно за допомогою щітки. Якщо поверхні вкриті білими соляними плямами - ВИСОЛАМИ грибами, порослі мохом, після висихання потрібно провести санітарну обробку поверхні протигрибковим і антигрибковим засобом та препаратом для очищення від висолів (білих плям) та оновлення поверхонь PUTZ-EC.

Після висихання треба заповнити тріщини між бруківками дрібним, сухим піском. Надлишок піску необхідно змести із підготовленої поверхні. 

Просочування основи  

Просочувальний засіб IMPREGNAT DRY необхідно наносити після повного висихання підготовленої поверхні. Рекомендується нанести два шари. Другий шар наноситься після повного висихання першого шару. IMPREGNAT DRY наноситься за допомогою пензля, валика або шляхом розпилення (низьконапірного). Під час накладки просочувального засобу, температура основи повинна на 3ºС перевищувати температуру точки роси. Поверхня просочувального засобу висихає протягом 2-3 годин при температурі 20ºС.

Повних експлуатаційних властивостей для пішохідного руху досягає через 12 годин, для дорожного руху через 24 години. 

bruk_impregnat_dry2.jpg

IMPREGNAT DRY представляє собою однокомпонентну просочувальну композицію холодного твердіння. Обробка поверхонь просоченням надає пористим поверхням, таким як природній камінь, силікатна і керамічна цегла, бетон, тиньк, дерев'яні конструкції тощо гідрофобність, підвищену морозостійкість, збільшує поверхневу міцність в 3 - 5 разів (у деяких випадках до 8 разів), в 2 - 3 рази збільшує стійкість до стирання, обезпилює їх і робить стійкими при експлуатації в агресивних середовищах. Як правило, композиція використовується як самостійне покриття, але також є основою (або ґрунтовкою) для інших наступних покриттів. Наносити композицію можна при температурі від -5° до + 60°С. Є позитивний досвід обробки дерев'яних поверхонь. 

При використанні засобу IMPREGNAT DRY поверхня, яка обробляється повинна бути шорсткуватою, не містити вапняного (цементного) молока, залишків розчинів, пилу та інших речовин, що знижують ефект просочення, а також повинні бути вилучені жирові плями, раніше нанесені покриття тощо.

На оброблювану поверхню IMPREGNAT DRY слід наносити пензлем або валиком. Глибина проникнення складу залежить від ступеня пористості оброблюваної поверхні, звідси витрату матеріалу встановлюють пробним нанесенням і вона може становити наприклад від 0,15 – металева поверхня до 0,7 кг/м2 – пористий бетон низьких марок. Ступінь просочення може регулюватися в кожному конкретному випадку по необхідності. Кількість шарів нанесення матеріалу IMPREGNAT DRY залежить від призначення оброблюваної поверхні (об’єкту) та поставлених до нього вимог.

Час полімеризації залежить від температури навколишнього середовища і вологості звідси рекомендується дотримуватися технологічної перерви між шарами 12-24 години.

Поставляється композиція в будь-якій зручній для споживача тарі.

Захист та гідрофобізація поверхонь огорожі задопомогою матеріалу IMPREGNAT DRY виробництва CHEMTRCH BAYERN GmbH(Німеччина)  

impregnat1.jpgimpregnat2.jpg

impregnat3.jpgimpregnat4.jpg

impregnat5.jpgimpregnat6.jpg 

impregnat.jpg 

  • Експеримент: обробка 50% поверхні фактурного шару відібраних зразків бруківки матеріалами PUTZ-EC і IMPREGNAT DRY. Представлена на фото бруківка виготовлена з додаванням пігментів COMFORT та комплексної добавки CH4 виробництва CHEMTECH-BAYERN GmbH (Німеччина). 
  • Висновок: оброблені поверхні після покриття фактурного шару відібраних зразків бруківки засобом для зміцнення, захисту та гідрофобізації поверхонь IMPREGNAT DRY отримали гідрофобні властивості (після дощу вода не просочується всередину зразків, а отже значно збільшиться термін експлуатації виробів, оскільки зросте морозостійкість), колір основи став нисиченішим та контраснішим. Поверхні, які були покриті засобом IMPREGNAT DRY не змінили протиковзких показників.

У випадку виникнення запитань зв'яжіться з нашими технічними спеціалістами:   

  • тел. моб.:  +38 097 29 79 250 /інженер-технолог/
  • SKYPE: de_facto_mr

pfeil1.gif Спеціальна пропозиція для виробників бруківки

Copyright by Maiba R.

Источник: CHEMTECH BAYERN