Все статьи / Архитектура / Кровля и мансарда / Сучасний підхід до традиційних покрівель
29 января 2013

Сучасний підхід до традиційних покрівель

Сучасний підхід до традиційних покрівель
Покрівлі. Секрети монтажу.
Будівництво крупних комерційних об'єктів в Україні не зменшує обертів. Для таких об'єктів вирішальними факторами при виборі конструкції являються швидкість виконання робіт, пожежна безпека, гарантована надійність матеріалів. Облік всіх умов роботи конструкції, монтажу визначає вибір ізоляційного рішення дахів комерційних об'єктів.
Проблема - вибір рішення
Однією з найважливіших і займаних велику площу від обсягу робіт є конструкція даху. За останніми європейськими даними тільки 20% вартості об'єкта припадає на будівництво, а 80% - це вартість затрат на експлуатацію протягом терміну служби будівлі. Виходячи з цього якісна покрівля - це перш за все мінімізація витрат на її експлуатацію: збільшення міжремонтного періоду, зручність використання і т.п
03.03.2006.Початок облаштування покрівлі торгово-розважального центру
05.06.2006.Закінчення робітз влаштування даху
У підборі ізоляційних матеріалів слід виходити з вимог конструкції та потреб кожного споживача окремо. Для того щоб уникнути помилок слід оцінювати кожне конкретне рішення. На зразок, для вирішення даного питання Корпорація ТехноНІКОЛЬ сертифікує саме комплексні покрівельні рішення, проводить великомасштабні випробування різних будівельних систем, спільно з провідними НДІ Росії та України (ЦНІІПромзданій, ВНІЇПО, НИИСФ, НІІМОССТРОЙ, ЦНДІБК ...) проводить оцінку довговічності ізоляційних матеріалів, вогняні випробування на пожежобезпеки та інше.
Спеціально для комерційних об'єктів розроблені і сертифіковані покрівельні системи, які дозволяють вибрати найбільш підходящий варіант облаштування покрівлі з застосування найсучасніших ізоляційних матеріалів.
Одним з ключових властивостей даних конструкція є їх виняткова пожежобезпечність. Згідно з проведеними вогневих випробувань, випробування, представлені конструкції забезпечують клас конструктивної пожежної небезпеки К0. Це дозволяє застосовувати дані конструкції на будинках найвищої категорії пожежної небезпеки, до яких, як правило, і відносяться торгово-розважальні центри великої площі.
Кожне з рішень має відмітні особливості. Так, наприклад, ТН-ПОКРІВЛЯ Класик відрізняється тим, що в якості гідроізоляційного покрівельного покриття використовується полімерна мембрана, пристрій якої проводиться безвогневим способом - За допомогою гарячого повітря, з високою швидкістю укладання - До 1000 кв м в зміну.
Конструкція ТН-ПОКРІВЛЯ Титан відрізняється підвищеною жорсткістю підстави, так як гідроізоляційний шар укладається по шару збірної стяжки з двох листів азбестоцементного листа (АЦЛ).
Конструкція даху ТН-ПОКРІВЛЯ Фікс відрізняється тим, що до її складу входить двошарова гідроізоляційна система з бітумно-полімерного матеріалу Техноеласт . Покрівельний матеріал вже багато років успішно застосовується і звичний підрядним бригадам в монтажі. Двуслойний покрівельний килим має надійний захист і «вандалостійкість» під час експлуатації .
Спільним для даних рішень також є застосування одного з самих надійних та безпечних рішень по теплоізоляції – Кам’яна  вата ТЕХНОНІКОЛЬ.
Кам'яна вата ТЕХНОНІКОЛЬ - це негорючі, гідрофобізовані тепло-, звукоізоляційні плити, одержувані з базальтового волокна.
Перевагами Кам'яної вати є їх висока теплозберігаюча здатність - Низька теплопровідність, яка підтверджена численними результатами випробувань в НДІ Будівельної Фізики (Москва) . Також дуже важливі протипожежні властивості продукції - Абсолютна негорючість і відсутність поширення полум'я по своїй поверхні.
Для влаштування плоских дахів розроблені спеціалізовані марки Кам'яної вати:
ТЕХНОРУФ 45 - плити призначені для застосування в якості основного теплоізоляційного шару в покриттях по залізобетонних плитах та профільованому настилу з покрівельним гідроізоляційним покриттям всіх видів, у тому числі без пристрою захисних і розподіляють навантаження стяжок.
ТЕХНОРУФ Н - Плити призначені для застосування в якості нижнього шару при двошаровій схемі теплоізоляції в покриттях по залізобетонних плитах та профільованому настилу. Плити рекомендовані до застосування в комбінації із плитами ТЕХНОРУФ В, які служать для перерозподілу навантажень. Двошарова схема розкладки теплоізоляції з кам'яної вати дозволяє істотно скоротити вартість в порівнянні з одношаровими рішеннями, так як в якості нижнього шару, основного теплоізоляційного, використовується менш щільний матеріал, і, отже, його ціна нижча. Верхній же шар, як правило, вибирається товщиною всього 30-50 мм і забезпечує достатню міцність основи. Також при виборі саме двошарової системи теплоізоляції покрівлі можна гарантувати перекриття швів між нижележащими теплоізоляційними плитами, що гарантує відсутність «містків холоду».
Одними з новинок Покрівельною теплоізоляції з кам'яної вати є відразу декілька продуктів ТехноНІКОЛЬ.
Першим з них вдало знайшла свою нішу Клиноподібна теплоізоляція це плити з кам'яної вати призначені для створення основних і контр-уклону на плоскій даху, а також створення додаткового ухилу від парапету, зенітних ліхтарів та інших конструкцій. Даний матеріал дозволяє відмовитися від «класичних» мокрих процесів , істотно підвищити швидкість укладання всі конструкції, зменшити навантаження на покрівлю.
Фахівцями ТЕХНОНІКОЛЬ розроблена спеціальна програма, що дозволяє за короткий час провести розрахунок кількості матеріалу. Також існує докладна методика, що дозволяє підряднику змонтувати рішення без особливих зусиль.
У 2012 році, на момент серійного запуску даної технології, рішення по формуванню ухилу на плоскій даху, було гідно оцінений багатьма клієнтами і поставлено більш ніж 50 000м кв матеріалу. За результатами на сьогоднішній день, ми спостерігаємо різкі зростання попиту, більш ніж  120%, на Кліноподібна теплоізоляцію з кам'яної вати ТЕХНОНІКОЛЬ. Даний продукт, за нашою оцінки, може бути затребуваний на багатьох типах будівель і до 2014 року обсяг споживання даного продукту може скласти більш 500000кв.м покрівель
Найбільш затребуваним теплоізоляційним матеріалів для плоских дахів комерційних об'єктів, як зазначено вище, є кам'яна вата - негорючі ї, паропроникливий матеріал з низьким коефіцієнтом теплопровідності, стійкий до навантажень, гідрофобний, а також володіє звукоізолюючі властивості. Корпорація має свій власний Науковий центр, на базі якого розробляються і випробовуються інноваційні технології та матеріали. В даний час ТехноНІКОЛЬ пропонує своїм клієнтам кілька систем пристрою плоскої покрівлі та різні матеріали для них, так що кожен замовник зможе вибрати для себе оптимальний по набору характеристик і ціною варіант.
Крім власних наукових центрів, також існує можливість  пройти навчання в Навчальному центрі (м. Київ), докладніше вивчити технологію укладання матеріалів та систем ТехноНІКОЛЬ.
Також фахівцями ТехноНІКОЛЬ постійно розробляються нові керівництва з монтажу, відео інструкції по укладанню і виявляється об'єктна техпідтримка.
Корпорація ТЕХНОНІКОЛЬ
Безкоштовна технічна підтримка
0 800 50 07 05
www.tn.ua