Все статьи / Дизайн интерьеров / Санузел / Ванна кімната в стилі - прованс
1 января 2014

Ванна кімната в стилі - прованс

Ванна кімната в стилі - прованс

Ванна кімната в стилі - прованс

З усіх сучасних стилів в дизайні інтер'єру,  прованс стоїть на особливому місці, ніби в стороні від суперечок,  хто з них краще.  У ньому немає неонової краси прямолінійних форм Нью-Йорка або пряної екзотики стародавнього Єгипту. Прованс – скромна чарівність старої доброї французької провінції. Нескінченні пшеничні поля, лугові квіти, смарагдове море під теплим ласкавим сонцем знайшли своє втілення в цьому стилі.

Ванні кімнати в стилі прованс вимагають досить простору.  Достаток вільного місця  наповнює цю кімнату вітром і ароматом прованських трав. Дизайн таких кімнат лаконічно досконалий і має безліч варіацій, індивідуальних особливостей.  Дивлячись на ці інтер'єри здається, що мила добра господиня цієї кімнати дуже старалася, щоб зробити її красивою і затишною.

Стіни  у ванній кімнаті оздоблені глиняними штукатурками.

Ви, навіть не уявляєте, яку чарівну властивість вони мають. Напевно частенько  спостерігали за тим, як в ванних кімнатах вогко та не дивно, якщо згодом з’являється грибок. Думаючи, що звичайна плитка Вам допоможе, Ви помиляєтесь. Для цього є набагато простіший і практичній варіант. Так, це глиняна штукатурка. Адже вона має унікальну властивість швидко вбирати  вологу і  швидко її віддавати, що забезпечує регулювання вологості повітря, а також збереження в кімнаті стабільної температури. Щодо кольорів, то тут обмежень та проблем ми не маємо, адже штукатурки з глини мають широку гамму натуральних кольорів,  які і є не відємною частиною  стилю прованс.  Це колір молочний, морської води, лугових трав і сонячного світла – улюблені фарби Провансу. Різні комбінації пастельно-блакитного, ніжно-оливкового, бежево-рожевого, ніжно-лілового створюють витончену палітру. Яскраві соковиті тони в цьому  інтер'єруі викликали б явний дисонанс.


Красу Провансу потрібно вміти розглядіти, тому не треба намагатися розбавляти інтер'єр  елементами чужих йому стилів. Природність і простота  композицій роблять його співзвучним природі півдня Франції.


Сонце, вірний супутник тутешніх місць, трохи приглушує фарби літа, надавши їм полуденне світло і тепло. Тут царство непомітних, спокійних тонів. При погляді на них виникає відчуття тихої радості.


Матеріали для оздоблення зберігають загальну дизайнерську ідею самобутності французького будинку.  Кахельна плитка лише на підлозі, а на стінах вона практично не використовується. Найчастіше,  стіни  оздоблені глиняною штукатуркою і вкриті воском, що придає їм ніжно пастельного кольору. Це надає інтер'єру неординарності. Колір можна вибрати на свій розсуд, але обов'язково світлих спокійних відтінків.


Іноді стіни оздоблюють деревиною в поздовжньому або поперечному розташуванні, що додає відчуття натуральної краси. Деревину  обов'язково фарбують, на відміну від російської традиції зберігати натуральний колір. Особливо актуальна така тенденція для ванних кімнат в дерев'яних будинках, де стиль прованс в інтер'єрі буквально напрошується сам.


Стелю  також покривають глиняною штукатуркою, або глиняною фарбою.  Дуже оригінально вписуються в інтер’єр дерев'яні  балки.

Підлогу  покривають дошкою,  фарбованою в більш темні кольори – від теракотового до коричневого. Керамічна плитка для підлоги, безумовно, буде більш практична у цьому місці.


Двері виготовляються з благородних порід деревини, що підкреслює витонченість стилю.

Велике значення у ванній кімнаті в стилі прованс належить вікну. Без наявності цього елемента приміщення, можливо, і буде затишним, але називатися прованс воно не зможе. Вікно наповнює простір приміщення світлом і повітрям, з'єднує внутрішній світ будинку з духом навколишньої природи.

Прованс - це не лише краса, а й здоров’я, вишуканість та спокій. Використовуйте натуральні матеріали, не шкодуйте на це своїх грошей та сил, адже здоров’я це найголовніше.

Источник: ClayMix