Все статьи / Архитектура / Ворота, лестницы, двери и окна / Як обрати ворота в гараж і не переплатити
24 ноября 2020

Як обрати ворота в гараж і не переплатити

Наші клієнти часто питають, як правильно вибрати ворота для опалюваного гаража? Чи варто встановлювати електропривод? 

Ось декілька практичних рекомендацій: 

  • Уточніть у продавця, чи є у нього сертифікат офіційного представника компанії-виробника воріт. Це забезпечить вам об’єктивну вартість товару і якість монтажу. Спитайте про референтні об’єти, відвідайте шоу-рум. 
  • При виборі гаражних воріт зверніть увагу на показник теплопроводності не окремої секції, а конструкції воріт в цілому. Тепло частіше  «виходить» не крізь панелі, а через стики між секціями, Основні причини - неякісний ущільнювач або нещільне притиснення  полотна воріт до рами. Для прикладу візьмемо ворота Hörmann розміром 5000х2125 мм, з товщиною секцій 42 мм. Опір теплопередачі даної конструкції складає R=0,71 м²·К/Вт. Для порівняння, якісний 3-камерний стеклопакет товщиною 32 мм має показник R=0,62 м²·К/Вт.
  • Попросіть у продавця зразок зрізу секції. Це допоможе вам перевірити товщину сталі чи алюмінію і переконатися в якості поліуретану, яким заповнені секції всередині. Важливо: поліуретан повинен заповнювати простір всередині панелі рівномірно! 
  • Зверніть увагу на пружини, які забезпечують рух воріт, послухайте, чи рухаються ворота тихо і без поштовхів. Hörmann використовує технологію «пружина в пружині», тобто подвійна пружина, яка виключає можливість обриву полотна воріт навіть після багатьох років експлуатації.
  • Безпека - захист від обриву та несанкціонованого відкриття воріт. Електропривод Hörmann автоматично фіксує ворота при закриванні і захищає гараж від стороннього доступу. В комплект привода входить пульт ДУ з 128-бітним кодуванням радіосигналу. Привод зупиняє рух воріт при виникненні перешкоди. Це виключає травмування людей і пошкодження предметів. У 2019 році Hörmann презентував нову серію приводів з технологією BlueSecur з додатком для управління гаражними воротами за допомогою смартфона.
  • Вибір дизайну воріт – один із основних критеріїв вибору. Тут є величезне поле для творчості виробників: різні кольори, декори під деревину, натуральна деревина, аплікації зі сталі або природнього каменю тощо. Головне, про що треба пам’ятати: поверхні темного кольору не бажано встановлювати на сонячному боці. Під постійним впливом сонця деякі кольори можуть тьмяніти!
  • Гарантія! Завдяки випробованим технічним рішенням Hörmann пропонує своїм клієнтам гарантію 10 років на секційні ворота, при умові проведення регулярного сервісу сертифікованим партнером. 

GЯкщо говорити про ціну, то у  2020 році гаражні ворота Hörmann без привода коштують від 17 500 грн., а з приводом від 24 000 грн. Беручи до уваги додаткові переваги воріт з автоматикою, дана інвестиція цілком виправдана. 

Більше інформації про ворота Hörmann на сайті https://www.hormann.ua