Все статьи / Архитектура / Кровля и мансарда / Які покрівельні матеріали вибрати
9 июля 2021

Які покрівельні матеріали вибрати

 Під час будівництва котеджу або будинку в багатьох виникає питання стосовно того, які саме будівельні матеріали варто вибрати. Особливу увагу потрібно приділити даху, оскільки саме від типу покрівлі залежить те, наскільки вам буде комфортно.

Основні характеристики матеріалів

Перед тим як придбати все для даху, потрібно знати, які фактори необхідно враховувати при покупці. Найважливішими серед них є:

· навантаження на несучі конструкції та фундамент;

· конфігурація даху;

· сумарне навантаження на покрівлю;

· експлуатаційні характеристики;

· вигляд;

· вартість.

Покрівельні матеріали вибирають так, щоб сумарна вага не перевищувала допустиме навантаження на фундамент і несучі конструкції.

Потрібно враховувати кліматичні особливості регіону. Покрівля повинна витримувати максимальну разову кількість опадів як узимку, так і влітку.

Від конфігурації даху багато в чому залежить вибір матеріалів. Варто брати до уваги кут скату. Наприклад, деякі види будматеріалів не підходять для дахів, у яких складна геометрична конфігурація.

Вартість — не менш важливий параметр. Потрібно враховувати витрати на монтаж та обслуговування. У довгостроковій перспективі краще купити дорожчі матеріали, ніж міняти покрівлю кожні 5–10 років.

Чому цінують профнастил

Оцинкована сталь — матеріал, який зазвичай використовується в будівництві. Процес виготовлення профнастилу доволі простий. Здійснюється холодний прокат, а потім наноситься захисне й декоративне полімерне покриття. Завдяки профілюванню отримується потрібна форма листа. Вона може бути хвиле-, трапеціє- або П-подібна, що необхідно не лише для досягнення бажаного естетичного ефекту, але й для збільшення жорсткості та міцності в декілька разів.

Серед переваг профнастилу виділяють:

· простоту монтування;

· невелику вагу;

· легкість розрізання.

Важливо, що матеріал не виділяє ніяких неприємних запахів у процесі експлуатації. Вкладати профнастил можна на дах будь-якого типу. Є лише одна вимога: кут нахилу повинен бути не менше 8 градусів. Хороший варіант, аби скат не перевищував 20 метрів.

Особливості металочерепиці «Монтерей»

Будівельний матеріал цінують із багатьох причин. Одна з основних — довгий термін експлуатації. Якщо врахувати всі потрібні фактори, як-от технічні параметри й особливості клімату, то металочерепиця прослужить навіть 50 років. До того ж покрівельний матеріал не боїться впливу ультрафіолету, стійкий до корозії, довгий час не втрачає привабливості.

Листи доволі легкі, тому підходять навіть для тих будівель, навантаження на які повинно бути невеликим. Для виготовлення використовуються натуральні матеріали, які пройшли сертифікацію якості, не виділяють токсинів.

При розрізанні не буде багато відходів, тому можна непогано зекономити при покупці. До того ж вартість невисока, тож недивно, що металочерепиця «Монтерей» є дуже популярною.